Lokal pott 

Sparbanksstiftelsen Kronan delar tillsammans med Swedbanks kontor, i vårt område, ut Lokal Pott. Lokal Pott ska stimulera verksamheter inom verksamhetsområdet och hjälpa till att stärka Swedbanks lokala förankring. Lokal Pott är ett bidrag som föreningar och organisationer kan ansöka om via ansökningsformuläret på vår hemsida.  Ansökan skickas direkt vidare till de lokala bankkontoren, som tillsammans med Stiftelsens Förtroendevalda handlägger ansökningarna och beslutar vilka ansökningar som beviljas Lokal Pott. 
 
Sista dagen för ansökan under våren är 30/4 för att få utbetalning före sommaren och sista dagen för ansökan under hösten är 31/10 för att få utbetalning före årsskiftet.
 
Lokal Pott är huvudsakligen av engångskaraktär och kan uppgå till högst ett prisbasbelopp, 47.600 kr för 2021. 
 
 

Kriterier för att söka:

  • Ansökan och eventuella bilagor skickas via Stiftelsens hemsida.
  • Berättigade att söka är föreningar och organisationer som  inte är politiskt eller religiöst bundna. Sökande får inte vara privatperson, firma, välgörenhetsorganisation, kommun eller landsting.
  • De områden Stiftelsen beviljar bidrag till är: näringsliv, utbildning, forskning, idrott eller kultur.
  • Bidraget ska användas inom Stiftelsens verksamhetsområde.

Övrigt:

Det är inget krav att föreningen eller organisationen är kund i Swedbank men vi ser gärna att sökande är eller avser att bli kund i banken. 
 
Om du har frågor angående Lokal Pott kan du vända dig till de lokala bankkontorens kontaktpersoner nedan , Stiftelsens Förtroendevalda eller till Sparbanksstiftelsen Kronan. 
 
 
 
Kronobergs län:
 
Älmhult
Lessebo och Tingsryd
marina.sallo@swedbank.se
Ljungby
cecilia.c.johansson@swedbank.se
Växjö, Alvesta och  Uppvidinge
marina.sallo@swedbank.se
 
 
Kalmar län:
 
Oskarshamn och Hultsfred
Kalmar och Torsås
Emmaboda och Nybro
 
 
Blekinge län:
 
Karlskrona
Ronneby
gabriella.a.nilsson@swedbank.se
 
 
Halmstads kommun:
 
Halmstad